Glavni postopek izdelave železa v plavžih

24-10-2020

Sestava sistema postopka izdelave železa v plavžih: sistem surovin, sistem dovajanja, sistem strehe peči, sistem telesa peči, sistem za čiščenje surovega plina in plina, sistem ploščadi in točilnice, sistem za predelavo žlindre, sistem vroče peči, prah sistem za pripravo in pihanje, pomožni sistem (strojnica za litega železa, soba za popravilo železnih zajemalk in soba mlinov).

1. Sistem surovin
Glavna naloga surovinskega sistema. Odgovoren je za skladiščenje, doziranje, pregledovanje in tehtanje različnih vrst rude in koksa, potrebnih za taljenje plavžev, ter dostavo rude in koksa do viličarja in glavnega pasu. Sistem surovin je v glavnem razdeljen na dva dela: rezervoar za rudo in rezervoar za koks
2. Sistem
za dovajanje Funkcija sistema za dovajanje je prevoz različnih surovin in goriv, ​​shranjenih v rezervoarju za rudo in koks, do zgornje polnilne opreme eksplozije. peč. Načini dovajanja plavža v glavnem vključujejo nagnjeni podajalnik mostu in tračni transporter.
3. Oprema za polnjenje peči
Funkcija polnilne opreme peči je, da razdeli naboj v plavžu glede na pogoje peči. Obstajata dve vrsti polnilne opreme v peči, polnilna oprema na zvonec in polnilna oprema na vrhu. Večina majhnih visokih peči pod 750 m3 uporablja zvončno polnilno opremo, večina velikih in srednje visokih peči nad 750 m3 pa brezplačno zvončno polnilno opremo.
Štiri, sistem peči
Sistem telesa peči je srce celotnega sistema za izdelavo železa v plavžih. Vsi drugi sistemi na koncu služijo sistemu telesa peči. Skoraj vse kemijske reakcije v sistemu za izdelavo železa v plavžu se zaključijo v telesu peči. Kakovost sistema telesa peči neposredno določa celoto. Ali je sistem za izdelavo železa v visoki peči uspešen ali ne, življenjska doba prve peči je pravzaprav generacija sistema telesa peči, zato je sistem telesa peči najpomembnejši sistem za celoten sistem za izdelovanje železa v plavžih.
5. Sistem
surovega plina Sistem surovega plina je sestavljen iz izhodne cevi za plin, dvižne cevi, padajoče cevi, varnostnega ventila, zbiralnika prahu, naprav za odvajanje in odstranjevanje in vlaženje pepela.
V plavžu, ki ga proizvede plavž, je veliko prahu, prah v plavžu pa je treba odstraniti, preden ga lahko uporabimo kot prečiščen plin.
6. Tuyere platforma in sistem za vlivanje dvorišč
(1) Tuyere platforma. Funkcija tujerske ploščadi je zagotoviti mesto za zamenjavo tujere, opazovati stanje peči in opraviti remont.
Tujerska ploščad je običajno jeklena konstrukcija, lahko pa je tudi betonska konstrukcija ali kombinacija jeklenih in betonskih konstrukcij. Na površino ploščadi tuje je običajno položena plast ognjevzdržne opeke, reža med ploščadjo in lupino peči pa je prekrita z jekleno pokrovno ploščo.
(2) Litje. Vloga livarske hiše je reševanje staljenega železa in žlindre iz plavža.
1) Glavna oprema livarne, žerjav pred pečjo, muljevska pištola, stroj za odpiranje in stroj za blokiranje žlindre. Sodobne velike plavži so običajno opremljene z nihajnimi šobami in stroji za odkrivanje. Oprema za shranjevanje vročih kovin vključuje predvsem cisterne z vročimi kovinami in cisterne, mešane železne avtomobile in cisterne.
2) Obstajata dve vrsti litja, pravokotno litje in krožno litje.
Sedem, sistem za predelavo žlindre
Vloga sistema za obdelavo žlindre je pretvoriti tekočo žlindro, proizvedeno v plavžu, v suho žlindro in vodno žlindro. Suha žlindra se običajno uporablja kot gradbeni agregat, nekatere suhe žlindre pa imajo nekaj posebnih namenov. Žlindra se lahko proda cementarnam kot surovina za proizvodnjo cementa.

8. Sistem
vroče peči Vloga vroče peči v procesu livarstva. Hladen zrak, ki ga pošlje puhalo, se segreje v vroč zrak z visoko temperaturo in nato pošlje v plavž, kar lahko prihrani veliko koksa. Zato je vroča plavž pomemben objekt za varčevanje z energijo in znižanje stroškov v procesu proizvodnje železa.
9. Sistem za pripravo in vbrizgavanje premoga
Delovanje sistema. Premog se zmelje v droben prah in vlaga v premogu se posuši. Posušen premog se odpelje v tuer plavža in nato iz tuje razprši v plavž, da nadomesti del koksa. Vbrizgavanje premoga v plavž je pomemben ukrep za nadomestitev koksa s premogom, prihranek virov koksa, zmanjšanje proizvodnih stroškov surovega železa in zmanjšanje onesnaževanja okolja.
10. Pomožni sistem pomožnih objektov
(1) Strojna soba iz litega železa.
(2) Mlinarska soba.


Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)

Politika zasebnosti