Pravilna uporaba lopute

22-10-2021

Metuljni ventili so primerni za regulacijo pretoka. Ker je izguba tlaka metuljskega ventila v cevovodu relativno velika, kar je približno trikrat večja od zapornega ventila, je treba pri izbiri metuljastega ventila v celoti upoštevati vpliv izgube tlaka na cevovodni sistem in trdnost cevovoda, ki nosi loputo. Upoštevati je treba tudi srednji tlak pri zapiranju. Poleg tega je treba upoštevati mejo delovne temperature elastičnega materiala sedeža pri visoki temperaturi.


Metulj ima majhno strukturno dolžino in celotno višino, hitro hitrost odpiranja in zapiranja ter dobre lastnosti nadzora tekočine. Načelo konstrukcije lopute je najbolj primerno za izdelavo ventilov velikega premera. Kadar je za nadzor pretoka potreben metulj, je najpomembnejše, da pravilno izberete velikost in vrsto lopute, da lahko pravilno in učinkovito deluje.


butterfly valve

 

Na splošno so pri dušilnem in regulacijskem krmiljenju in blatnem mediju potrebna kratka dolžina konstrukcije ter hitra hitrost odpiranja in zapiranja (1/4 obrata). Zaporni ventil za nizek tlak (majhen diferenčni tlak), priporočljiv je metuljni ventil.


Metuljni ventil je mogoče izbrati v primeru dvojne regulacije položaja, vratnega zemeljskega kanala, nizkega hrupa, kavitacije in uplinjanja, majhnega puščanja v ozračje in abrazivnega medija.


Kadar se metuljni ventil uporablja v posebnih delovnih pogojih, kot so regulacija dušenja, stroge zahteve za tesnjenje ali huda obraba, nizka temperatura (kriogeni) in drugi delovni pogoji, je treba uporabiti poseben tri ekscentrični ali dvojni ekscentrični metuljčki ventil s posebnim izdelano kovinsko tesnilo in regulacijska naprava.


Srednji metuljni ventil se uporablja za sladko vodo, kanalizacijo, morsko vodo, slanico, paro, zemeljski plin, hrano, zdravila, naftne derivate, različne kislinske in alkalijske in druge cevovode, ki zahtevajo popolno tesnjenje, ničelni preskus puščanja plina, visoko življenjsko dobo in delovno temperaturo od – 10 ℃ ~ 150 ℃.


Ekscentrični metuljni ventil z mehkim tesnilom je primeren za dvosmerno odpiranje, zapiranje in nastavitev cevovoda za prezračevanje in odstranjevanje prahu. Široko se uporablja v plinovodih in vodnih kanalih metalurgije, lahke industrije, elektroenergetskega in petrokemijskega sistema.


Dvojni ekscentrični leptirsti ventil iz kovine v kovino je primeren za ogrevanje mest, oskrbo s plinom, oskrbo z vodo in druge plinovodne, oljne, kislinsko-bazne in druge cevovode kot regulacijska in dušilna naprava.


 

Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)

Politika zasebnosti